Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia

Skånefabriken anlitades som leverantör av inbrottsskydd och avstängningar till Mall of Scandinavia.

Mall of Scandinavia

Skånefabriken anlitades som leverantör av inbrottsskydd och avstängningar.
Den 12 november 2015 invigdes affärsgallerian Mall of Scandinavia som sedan 2012 byggts bredvid den nya nationalarenan Friends Arena i området Arenastaden i Solna. I affärsgallerian finner man shopping och mat för alla smaker och även Sveriges första kommersiella IMAX-biograf. 

Något vi tycker är extra kul är att Mall of Scandinavia har certifierats enligt den globala miljö- och hållbarhetsstandarden BREEAM med betyg Excellent i Designfasen. Detta är därmed första köpcentrat i Sverige med så högt betyg! 

Skånefabriken anlitades som leverantör av vikväggar av märket Closures, modell 525 till den nya affärsgallerian. Dessutom levererade vi perforerade rulljalusier. Utöver leverans stod vi även för projektledning och montage under projektets gång.

I projektet Mall of Scandinavia samarbetade vi med arkitektbyrån BAU:

”Redan från kontraktskede fanns Skånefabrikens avstängningsanordningar med på ritningar. Det är för deras breda användnings och design-möjligheter. Det var flera turer och olika förslag och beslut från beställare, och vi var ofta i behov av snabba svar på frågor, vilket Skånefabrikens tekniska support alltid ställde upp med. Det blev även ett givande besök på byggplatsen juni 2015, där vi träffades tillsammans med byggledare, ansvarig för galleriagångar, och har gått igenom de frågor på plats som skulle behöva lösas för produktion. Vi är mycket nöjda med samarbetet och hoppas att det blir fler möjligheter att involvera Skånefabriken i våra projekt.” – Jelena Bakerson-Larsson, Arkitekt på BAU.