Göteborgs Nya Arena

Göteborgs Nya Arena

På uppdrag av SERNEKE levererade vi brand- och inbrottsskydd till Göteborgs Nya Arena.

Göteborgs Nya Arena

På uppdrag av SERNEKE levererade vi brand- och inbrottsskydd till Nordens största multisportsanläggning. 
Projektet som gått under arbetsnamnet Änglagården, har nu fått titeln Göteborgs Nya Arena. En multisportsanläggning utöver det vanliga! Med en fullstor fotbollsplan, läktare för 3000 åskådare, idrottsgymnasium, grundskola, restaurang, konferens, gym och dessutom - skidspår med snö året runt! Minst sagt en arena som utmanar. 

Arenan kommer att bli 45 000 kvm och därmed en av Göteborgs största byggnader. Dessutom var det Göteborgs största byggarbetsplats med cirka 200 personer på plats. Projektet påbörjades i mitten av 2012 och planeras att stå färdigt under sommaren 2015. Byggnaden kommer att ha många olika hyresgäster, bland annat Nordic Wellness som gör sin största satsning med gym och skidspår, Aspero Idrottsgymnasium samt IFK Akademin. 

Skånefabrikens uppdrag 
Vår del i bygget blev att montera totalt 11 stycken brandgardiner på 8 olika ställen, för öppningar som är allt från 1500 mm till 8 meter. Vi monterade även täta rulljalusier i den nya arenan. 

"Projektet Änglagården (Göteborgs Nya Arena) är det absolut största projekt vi utfört hittills på Serneke och är utan tvekan ett av Sveriges mest intressanta byggnader med inriktning på idrott och hälsa på alla plan. Allt från skidåkning inomhus, rekreation, restaurang, hotell, konferens till att toppa detta med en match i vår fullskaliga fotbollsplan inomhus med IFK Göteborg i till exempel Svenska cupen till vintern. 
Skånefabriken har med sina produkter och expertis passat väl in på vårt projekt där vi lagt mycket fokus på kvalitet och ekonomi, en god produkt till ett bra pris som blir en lyckad ekvation." - Nikola Jovetic, Serneke

Illustration: OkiDoki Arkitekter