Säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörr

Brand- och säkerhetsdörr i metall

Skånefabriken representerar Saku Metall i Sverige! I sortimentet finns bland annat brand- och säkerhetsdörrar i metall för inomhusbruk. Brand- och säkerhetsinnerdörren används som brandcellsskiljande dörr i industribyggnader, bostäder och kontorsbyggnader där dörrens brandklass bör vara EI30 och skyddsklass 3. Dörren är anpassad för inomhusbruk i torr, varm, kemikalfri occh korrosionsbefrämjande miljö. Dörren har testats enligt EVS-EN 1634-1:2008 och certifierats enligt standarden EN13501-2 av SP Certifiering.

För Auto-Cad, PDF:er och produktinformation - klicka på Kundportal och registrera dig för att få tillgång direkt.

> KONTAKTA OSS 

ANVÄNDNINGSOMRÅDE
Används som brandcellsskiljande dörr i industribyggnader, bostäder och kontorsbyggnader där dörrens brandklass bör vara EI30 och skyddsklass 3. Dörren är anpassad för inomhusbruk i torr, varm, kemikalfri occh korrosionsbefrämjande miljö.

MÅTT
Max. yttermått av dörrkarmen: 1170 mm x 2280 mm
Min. yttermått: 855 mm x 1660 mm

CERTIFIKAT
Dörren har testats enligt provningsstandarden EVS-EN 1634-1:2008 på provningslaboratoriet i Tallin och certifierats enligt standarden EN13501-2 av SP Certifiering. Dörren har certifikatnummer 12-827 för skyddsklass 3. Inbrottsskydd endast på dörröppningssida. 

KONSTRUKTION
Dörrbladets tjocklek är 64 mm. Överfalsade kanter på sidorna och överst. Elförzinkad stålplåt med tjocklek på 1,5 mm på utsidan och 1,00 mm på insidan. Dörrbladets plåtdetaljer är sammansvetsade. Dörrbladet är invändigt isolerat med eldfast stenull och mineralskiva. Dörrbladets höga styvhet har uppnåtts genom ihoplimning av metall och isoleringsmaterialet. Dörren har 2 skruvbara kullagerförsedda bladgångjärn per dörrblad. Tre säkerhetsstift per dörrblad. 

Karmen är av elförzinkade stålplåtsprofiler med tjocklek på 1,5 mm som är sammansvetsade i karmens hörn. Karmen är värmeisolerad med stenull. Karmen kan beställas antingen med kantlister som täcker monteringsfogarna (typ YM) eller utan täcklist, för förstärkt montering i förhållande till väggytan (typ YS). Dörren är tätad med svällist på 2x20 mm på karmen och en elastisk tätning i silikongummi som går in i spåret på karmen. 

Tröskeln framställd av varmförzinkad eller målad stålplåt. Dörren framställs även utan tröskel. 

YTBEHANDLING
Dörrarna målas i de populäraste kulörerna med polyesterpulverfärg. Standardkulörerna inkluderar RAL7001 (silver grey), RAL7024 (graphite grey), RAL8014 (sepia brown), RAL9006 (white aluminium), RAL9010 (pure white). Som tillval kan dörrarna målas i önskad kulör enligt RAL-skalan med tvåkompontents polyuretanfärg och epoxigrundfärg. 

LÅS
Endast säkerhetslås ASSA 410-50 bör förses på dörren.

UNDERHÅLL
Dörren bör kontrolleras och underhållas minst var sjätte månad. Kontrollera stängning av dörren och låsningsbeslagens funktion. Ett avtal om regelbundet underhåll kan ingår vid köp av produkten.  

Skyddsklass 3
Brandklass EI30
Ljuddämpningsförmåga 36 dB
Maxbredd 1170 mm
Maxhöjd 2280 mm
Röktäthet, EN 1634-3, klass Sa
Motstånd mot upprepad öppning och stängning, EN 1191, klass 100 000 cykler, C4
 • Tillval
Tillval
 • Rostfri tröskel
 • Lutad tröskel
 • Kantlister som täcker monteringsfogarna
 • Tittöga
 • Säkerhetskedja
 • Fotbleck
 • Låscylinder
 • Nyckelskyltar
 • Dörrvred
 • Låshus
 • Gångjärn i rostfritt stål